Producția de iaurt - Valoare adăugată laptelui

Producția de iaurt - Valoare adăugată laptelui

11.09.2020 18:36

Pentru fermier, prețul laptelui este întotdeauna mic. Cheltuielile pentru obținerea acestuia sunt consistente. 

Cunoaștem aceste lucruri, pentru că suntem mereu în preajma celor ce trăiesc din zootehnie. Nu de puține ori ne-a fost dat să auzim: "laptele nostru nu are preț", "marii procesatori ne oferă un preț prea mic pentru lapte", "laptele de la fermieri este vândut de marii procesatori, în supermaket, cu un preț de 3-4 ori mai mare decât ne oferă nouă" și multe alte exprimări de acest gen.

Întrebarea este următoarea:

Cum să creștem prețul laptelui?

Indiscutabil, prelucrarea laptelui și transformarea lui în brânză proaspătă, brânză telemea, brânză maturată, smântână, unt, lapte pasteurizat și multe altele este pe deplin profitabilă.

APF TRADE SRL oferă soluții complete pentru prelucrarea laptelui: consultanță în alegerea și înființarea unei secții de procesare a laptelui, furnizarea de linii de producție brânzeturi pentru diferite volume zilnice de lapte, instalarea și punerea în funcțiune echipamente, instruirea personalului deservent, pentru o utilizare eficientă și întreținere corectă a utilajelor, service și piese de schimb.

Un exmplu concludent de adăugare valoare laptelui este PRODUCȚIA DE IAURT.

Calculele s-au realizat pentru o fermă ce furnizează zilnic 200 L lapte.

Astfel, cu o investiție în echipamente de aprox. 27000 euro, se poate realiza o linie de producție iaurt, alcătuită din următoarele:

1. Pasteurizator profesional P200 EL PRO cu două accesorii utile: a) Agitatorul profesional pentru iaurt, brânză și lapte b) Procesorul MC500R, ce poate înregistra întreg procesul de producție.

2. Separator de smântână Elecrem 1

3. Masa de lucru SM-97

4. Mașina de îmbuteliat iaurt și smântână Fillogy

5. Cabinet de fermentare iaurturi OZF 700

În planșa alăturată este prezentat profitul obținut prin transformarea laptelui în iaurt (simplu sau cu fructe).

Alte venituri pot fi adăugate: transformarea laptelui în smântână (ulterior, în unt), obținerea laptelui pasteurizat, diverse brânzeturi etc.

Chiar dacă valorile sunt orientative, existența profitului este indiscutabilă.

Corelată cu durata de viață foarte mare a echipamentelor Plevnik, producția de iaurt este o metodă simplă, la îndemână, de a Adăuga Valoare Laptelui.

Postat în News De:
Adrian APF Trade

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii