Fabricarea brânzeturilor și prelucrarea laptelui folosind echipamente dedicate este mult mai ușoară decât varianta utilizării vaselor obișnuite încălzite pe aragaz sau pe mașini cu lemne etc. Controlul parametrilor rețetelor este mai simplu și conferă o securitate sporită a muncii.
Vanele pentru producție brânzeturi SKM sunt destinate începătorilor în prelucrarea laptelui, dar și procesatorilor cu cantități mici de lapte disponibile (50L - 150L).
Utilizarea acestor vane pentru brânzeturi constituie un pas important spre achiziția utilajelor profesionale, o bună șansă de a testa rețete, de a învăța o mulțime de lucruri despre fabricarea mecanizată a brânzeturilor, de a găsi clienți pentru produsle fabricate.
Construcție: 2 pereți neizolați, integral din material: W.Nr.1.4301 (AISI 304), fără suport
Schimbul de energie termică pentru încălzire și răcire este realizat direct prin fundul vanei și parțial prin pereți.
Vanele SKM se încălzesc numai prin energie electrică.
Laptele este răcit cu apă de la rețeaua internă.
Capac (1 piesă)
Putere încălzire: 6kW / 400V, 50Hz (Opțional, alimentare la 230V)
Senzor temperatură apă
Panou comandă cu regulator analog temperatura apă
Încălzire electrică: până la 75°C (Opțional, până la 90°C)
Regulator electronic pentru setarea temperaturii laptelui (termostat). Simplu de utilizat, termostatul permite modificarea temperaturii de încălzire.
Volum: 100 - 150 litri
Capacitate minimă de lapte pentru procesat: aprox. 50% din volumul vanei
Accesorii Opționale pentru Vane brânzeturi SKM.
Sunt disponibile numeroase accesorii, ce ajută mult operatorul.
✔ Suportul stabil pentru vana de brânzeturi SKM asigură un post de lucru ergonomic și mai puțin efort fizic pentru operator. Se diferențiază pentru SKM50 și pentru SKM 100-150.
✔ Agitatorul cu electromotor este foarte util, în special la tratamentele termice ale laptelui ce depășesc 650C sau unde agitarea/amestecarea este necesară. Se diferențiază pentru SKM50 și pentru SKM100-150.
✔ Robinetul din inox DN40 pentru golirea rapidă a vanei.
✔ Modulul de alegere a puterii de încălzire este foarte util atunci când cantitatea de lapte pentru prelucrare este mai mică decât volumul vanei.
✔ Modulul de încălzire până la 900C asigură încălzirea laptelui de la 750C la 900C. Implicit, crește posibilitatea de a produce mai multe rețete de brânzeturi.
✔ Harpă tăiere coagul. Este accesoriul ideal pentru tăierea manuală a coagului. Dimensiuni harpă pentru vanele de brânzeturi SKM: 400 x 160 mm
✔ Sita pentru oprire coagul permite evacuarea zerului din vana de brânzeturi, fără particule de coagul.
✔ Modulul de conectare la tensiunea de 230V este perfect și obligatoriu pentru fermele unde curentul electric trifazic lipsește.